Image Alt

Camping SCOUT Struga

CAMP & KAYAK EVENT 2022 – Апсолутен BESTSELLER од минатата година!

ДАТУМ: 28/29 МАЈ

Здраво друштво! Еве нѐ повторно со нова, забавна авантура! Овојпат ве носиме на кајакарење по Црн Дрим и Глобочичко Езеро. Турата е соодветна за почетници и за напредни или надежни веслачи! Ќе ги истражуваме живописните пејзажи во околина, ќе весламе низ зеленилото, ќе се забавуваме и најважно, ќе бидеме физички активни!

Во сабота, 28ми мај, имаме организиран превоз до село Ташмаруништа – местото од кое влегуваме во вода. Секој од нас ќе добие свој кајак и елек за спасување, а за време на авантурата со нас доаѓа и водич кој ќе ни ги објасни основните правила и принципи околу веслањето кајак.

Недела, 29ти мај, ве водиме на рекреативна прошетка околу Вевчани, Вевчански извори, до домот Јанков Камен.

Престојот е во нашиот најубав Камп Скаут во Струга. Таму добиваме се’ што е потребно за една камперска дружба: сместување, храна, логорски оган, гласна музика, lazybags, кино на отворено!

 

Повеќе информации тука

tell me more

Enter your details below and learn about all the adventures we have.    Or call us for more info: