Go Diving EXPLORE the underwater Experience the blue Start a new adventure

НУРКАЊЕТО Е ЗАБАВНО 🙂

*** 20% попуст доколку членарината се плати до 1 Јуни, 2023

Годишна членарина во Нуркачки Центар СКАУТ – Основен пакет
–        10 % попуст на сите услуги на нуркачкиот центар

–        10 % попуст на сите настани кои ги организира нуркачкиот центар

–        Бесплатно полнење на 10 боци без разлика на капацитетот на боците.

–        Клуб маица

–        Членска Картичка

2500 MKD

40 EUR

 

Годишна членарина во Нуркачки Центар СКАУТ – Сребрен пакет

–        1 бесплатен Discover Scuba програм со вклучена опрема

–        10 % попуст на сите услуги на Кампот СКАУТ во Струга

–        25 % попуст на сите услуги на нуркачкиот центар

–        25 % попуст на сите настани кои ги организира нуркачкиот центар

–        Бесплатно полнење на 10 боци без разлика на капацитетот на боците.

–        Бесплатно изнајмување на 10 боци за нуркање (12л.)

–        Бесплатно изнајмување олово – 10 комплети

–        Клуб маица

–        Членска Картичка

6150 MKD

100 EUR

 

Годишна членарина во Нуркачки Центар СКАУТ – Основен пакет

–        2 бесплатни Discover Scuba програми со вклучена опремаr

–        20 % попуст на сите услуги на Кампот СКАУТ во Струга

–        40 % попуст на сите услуги на нуркачкиот центар

–        40 % попуст на сите настани кои ги организира нуркачкиот центар

–        Бесплатно полнење на 10 боци без разлика на капацитетот на боците.

–        Бесплатно изнајмување на 20 боци за нуркање (12л.)

–        Бесплатно изнајмување олово – 20 комплети

–        Клуб маица

–        Членска Картичка

11000 MKD

180 EUR

КУРС ЗА НУРКАЊЕ – PADI сертификација

Вклучува: 5 теоретски часови, 5 нуркања во плитка вода, 4 нуркања во длабока вода, материјали, презентации и опрема. PADI сертификат (OPEN WATER DIVER) – за нуркање до длабочина од 18м, сместување во шатор на база на полн пансион (доручек и вечера во камп, а ручек на локацијата за нуркање), брендирана маица, подводни фотографии и кратко видео.

Секој учесник е сместен во посебен шатор.

27 000 MKD

440 EUR

 

 

Discovery Scuba – 3 часа

Вклучува: лична опрема. теоретска подготовка, вежби за користење на личната опрема, нуркање до максимална длабочина од 5 метри, транспорт до локалитетот за нуркање, подводни фотографии и кратко видео.

2400 MKD

40 EUR

 

Discovery Scuba 3 + 1 пакет

Вклучува: лична опрема. теоретска подготовка, вежби за користење на личната опрема, нуркање до максимална длабочина од 5 метри, транспорт до локалитетот за нуркање, подводни фотографии и кратко видео.

7900 MKD

130 EUR

Основен пакет опрема за нуркање (одело за нуркање -кратко, регулатор, Компензатор на пловност, пераи, маска, појас со олово) 1800 ден
Полнење сопствена боца до 12 л. 200 бари 500 ден
Полнење сопствена боца поголема од 12 л. 200 бари 600 ден
Изнајмување боца за нуркање 12л. на ден – Scubapro 900 ден
Изнајмување олово за нуркање 200 ден.
Изнајмување маска за нуркање – Scubapro 200 ден.
Изјанмување пераи за нуркање (fool foot) – Scubapro 200 ден.
Изјанмување пераи за нуркање со чизмички – Scubapro 400 ден.
Изнајмување одело за нуркање (wetsuit) – Scubapro 1000 ден.
Изнајмување одело за нуркање кратко (shorty) – Scubapro 800 ден.
Изнајмување регулатор (прв степен, втор степен + октопус) – Scubapro 1200 ден.
Изнајмување регулатор на пловност (BCD) – Scubapro 1200 ден.
Изнајмување светилка за нуркање – Scubapro 200 ден.
Изјнајмување Go-pro 7 black камера со подворен пакет на опрема 1000 ден.
Изнајмување Глисер Quick Silver 60KS – 4 лица *** 12000 ден.
Изнајмување гумен чамец Quick Silver 30KS – 6 лица *** 8000 ден.
Изнајмување брод – 12 лица *** 16000 ден.

* Целокупната опрема која се изнајмува се враќа во текот на истиот ден до 22.00 часот

** За изнајмувањето опрема треба да се закаже најмалку 24 часа однапред

*** Со пловните објекти управува лице од кампот со дозвола за управување со пловило

Семеен нуркачки викенд

Вклучува: 3 ноќевања во семеен шатор, 2 дена нуркање на 2 различни локалитети, 1 ден нуркање на локалитет од потонати бродови од прва светска војна, 6 бози за секој нуркач, олово, подводни фотографии и кратко подводно видео.
Цена за секој нуркач 3300 MKD

55 EUR

Цена за лица кои не нуркаат (вклучува пераи и маска) 1300 MKD

22 EUR

tell me more

Enter your details below and learn about all the adventures we have.    Or call us for more info: